Nogometni dresi za otroke Madrid – Čeprav Viníciusa Júniorja ni bilo na igrišču, so vsi soigralci pri Real Madridu nosili njegov dres s številko 20, da bi podprli brazilskega napadalca. Po rasističnih napadih na 22-letnika na prejšnji tekmi pri FC Valencii so njegovi kolegi solidarnost pokazali z drugimi močnimi potezami pred tekmo proti Rayo Vallecanu (2-1) v španski nogometni ligi.
Igralci obeh ekip so pred tekmo držali transparent z napisom “Rasiste ne smejo približati nogometu” v okviru nove protirasistične kampanje lige,Poceni otroški Nogometni dresi kompleti  španske nogometne zveze in vlade. Nosili so tudi trakove s protirasističnimi sporočili. Med nacionalnim in mednarodnim prenosom tekme so bili prikazani slogani proti rasizmu.
Vinícius, ki je bil na nedeljski škandalozni tekmi proti Valencii večkrat izpostavljen rasističnim zlorabam, ni igral, ker so v klubu sporočili, da ima manjše težave s kolenom. Rdeči karton, ki ga je prejel zaradi pretepa proti Valencii,https://www.nogometnidresiotroke.com/ je bil kasneje umaknjen. Toda Ancelotti je dejal, da želi svojemu napadalcu dati oddih po stresnih dneh, ne glede na izključitev. Tudi nogometaši in košarkarji Madrida so v sredo na tekmah nosili Viníciusov dres s številko 20.

Leave a Reply