Billiga Fotbollströjor Barn Ett supercoolt initiativ av Adidas och den brasilianska designbyrån Laboratório Fantasma! Det tyska sportmärket och designbyrån från Sao Paulo har lanserat speciella fotbollströjor i samarbete med tre brasilianska fotbollsklubbar för att skapa mer medvetenhet om Black Consciousness. November är Black Consciousness-månaden! De nya fotbollströjorna från Cruzeiro, Internacional och Atlético Mineiro handlar alla om kopplingen som dessa tre brasilianska fotbollsklubbar har med Afrika. Detta samband återspeglas i designen på fotbollströjorna, som enligt vår mening ser mycket bättre ut än de vanliga fotbollströjorna som dessa fotbollsklubbar bär den här säsongen. Alla fotbollströjor är vita (kan det inte ha varit svarta) och har samma all-over tryck, men innehåller subtila accenter i stil med klubbfärgerna i fotbollsklubben i fråga.
Fotbollströjor med tryck Consiousness fotbollströja är vit och har ett speciellt mönster av afrikanska karaktärer i silver/grå! Dessa tecken är svarta/gula på botten och ärmarna på fotbollströjan. Bandet längst ner på ärmarna och V-ringningen är också svarta. Dessutom har den vänstra bröstet inte den moderna klubblogotypen, utan en minimalistisk logotyp med klubbens initialer: CAM. All Black Consiousness fotbollströjor har en speciell Da Raiz Aluta (från roots to fight) logotyp på mitten av bröstet, som också innehåller en knytnäve för att betona kampen mot rasism. Internacional fotbollströja har samma design som Atlético Mineiro fotbollströja, men detaljerna på ärmarna och nederdelen är röd/gul. Internacionals klubblogotyp är också en retrologotyp. Cruzeiro Black Awareness fotbollströja har också samma mall, men detaljerna på ärmar och botten är blå/gula. Denna fotbollströja innehåller den ikoniska klubbloggan, som kännetecknas av stjärnor.
Laboratório Fantasma är en afro-entreprenör från São Paulo, Fotbollströjor Billigt som har som mål att förändra samhällets verklighet genom att använda konst, kultur och musik som verktyg för att bekämpa ojämlikhet, våld och alla former av diskriminering. Kampanjen av adidas, Laboratório Fantasma och de tre brasilianska fotbollsklubbarna stöds av rapparen, sångaren och låtskrivaren Rael. Evandro Fióti, VD för Laboratório Fantasma, kommenterar uniformernas djärva design: “Samarbetet med adidas och fotbollsklubbarna syftar till att betona hur afrikanska traditioner finns i vårt samhälle och hur dessa är källan till stolthet, uppskattning och respekt. Som fotbollsfan är det en dröm att göra detta samarbete möjligt med Adidas. Det brasilianska samhället kommer att se fram emot detta initiativ med stolthet. Varumärken som adidas spelar en grundläggande roll i denna dialog och det är ett nöje att vara en del av denna prestation.”

Leave a Reply