I likhet med oss andre kunne Manchester City draktsett fotball lene seg tilbake og følge søndagens Premier League fra lenestolen.Og du kan være sikker på at WhatsApp-gruppen deres ble levende da først Liverpool og deretter Arsenal så titteldrømmene sine bli ødelagt av sjokktap. Fra ingensteds er det fordel City – og de gir sjelden fra seg kontrollen når de først har den.Pep Guardiola, hvis lag slo Luton Town 5-1 på lørdag og gikk opp i to poengs ledelse med seks poeng igjen å spille, ønsker kanskje å sende en hilsen til Unai Emery, den tidligere Arsenal-manageren som kom tilbake for å hjemsøke sitt gamle lag. Med denne seieren tok Emery, som fikk sparken av The Gunners i 2019, dobbeltseier over sin tidligere arbeidsgiver.Tolv måneder etter at Arsenal gikk på en smell på oppløpssiden, risikerer de nok en gang å rakne med målstreken i sikte.De spilte bra i en første omgang som de dominerte. Men det var uunngåelig at jo lenger det sto så mye på spill, jo mer nervøst ble det på Emirates.Villa blomstret opp. Leon Bailey kom inn for å utnytte rommet bak backene. Det var et mesterstykke av Emery da jamaicaneren brøt dødvannet. Luften gikk ut av Emirates. Hjemmefansen mumlet i vantro da Ollie Watkins satte inn 2-0 på mesterlig vis.Etter å ha måttet gi fra seg førsteplassen til City på lørdag, må Arsenal ha vært oppløftet før avspark da nyheten om Liverpools tap for Crystal Palace tikket inn. Men i stedet for å gripe øyeblikket, ble de fortvilet sammen med Jürgen Klopps lag.

“To veldig forskjellige prestasjoner”, sier Mikel Arteta. “Første omgang var fantastisk, Kjøpe Billige Fotballdrakter en av de beste omgangene vi har spilt mot et topplag. Det burde ha vært tre eller fire mål – eller mer. Men vi fikk ikke til den scoringen, og det gjenspeilte seg ikke i andre omgang. Vi manglet momentum. Vi hadde ikke flyten vi hadde i første omgang, og så slapp vi inn to veldig, veldig dårlige mål.”Vi kan ikke kontrollere [Manchester City]. Det vi kan kontrollere er at når vi har en slik periode som vi hadde, når du vinner, vinner, vinner, vinner, er det enkelt. Øyeblikket er nå. Etter denne smellen handler det om hvordan vi reagerer.”Arteta frisket opp laget i forhold til 2-2-kampen mot Bayern München ved å erstatte Jakub Kiwior med Zinchenko på venstrebacken og forsterke angrepet med Gabriel Jesus og Leandro Trossard.Gjestene, som kom til London med bare én seier på de fem siste kampene, var hemmet av at midtbaneankeret Douglas Luiz var suspendert.The Gunners startet intenst, og spesielt Bukayo Saka var en torn i øyet på gjestene. To ganger kom han inn på høyresiden, og det var bare den siste ballen som manglet. Kai Havertz var den neste som truet, men han klarte akkurat ikke å samle opp Trossards farlige pasning.Saka kom seg snart fri igjen, og denne gangen fikk han ballen perfekt på innlegget sitt, men Jesus headet tamt utenfor. Neste gang bestemte Saka seg for å gå alene med Martin Ødegaards pasning før han skjøt vilt i sidenettet.

Villa kom seg endelig ut fra egen banehalvdel midtveis i første omgang, manchester city fotballdrakt Watkins brukte for lang tid på å få unna skuddet.Arsenal fortsatte å dominere, men neste gang Watkins våget seg frem, var han centimeter fra å utligne. Villas toppscorer fikk tak i Gabriels feilpasning, men måtte se skuddet hans treffe innsiden av stolpen og gli over mål.Vertene svarte aggressivt; først ble Trossard avverget på kloss hold av Emi Martinez, før Saka sendte en lav curling i mål like forbi argentinerens høyre stolpe.Hjemmeholdets nerver ble tynnslitt da Youri Tielemans traff Arsenal-tverrliggeren like før timen var spilt.Etter å ha vært under press det meste av den foregående timen, begynte gjestene å bli en offensiv kraft. Arteta var klar over det og forsøkte å stoppe dem med flere bytter, blant annet ved å sette inn Gabriel Martinelli i stedet for Trossard.Det var til ingen nytte, for Bailey kom inn i kampen og satte en bombe under Arsenals muligheter til å vinne ligatittelen for første gang på 20 år da kantspilleren satte inn Lucas Dignes innlegg ved bakre stolpe. Vertene var lamslåtte, og etter en ny feilpasning kom Watkins seg fri og sendte David Raya i mål med en dristig avslutning.